היסטוריה
שנות החמישים
להקת הנח"ל הוקמה ב-3 בנובמבר 1950, מתוך חברי תנועות הנוער וגרעיני הנח"ל ביוזמתו של זאב חבצלת, קצין החינוך הראשון. מנהלה המוזיקלי היה דובי זלצר, שהלחין ללהקה את שיריו הראשונים. הלהקה הופיעה בפני חיילים, אך לא הקליטה תקליטים. החזרה הגנרלית של הלהקה, שהתקיימה באולם קולנוע דל מראה ברמת השרון, כמעט הייתה גם שירת הברבור שלה. על הבמה ניסתה הלהקה להציג קומדיה, שבלשון המעטה לא הצחיקה …
1973-1967 – השיא
יאיר רוזנבלום ודני ליטאי היו אחראים גם לתוכניתה ה-21 של להקת הנח"ל, תוכנית ללא שם מוגדר אך עם שירים שהפכו ללהיטים, עם חברים שחלקם ותיקים וחלקם חדשים בלהקה, ועם במאי מערכונים מיוצאי הלהקה – יהורם גאון. התוכנית הוכנה בזמן שיא של כמה שבועות ספורים, במקום התוכנית הפרוטה והירח שנגנזה לאחר הצגת הבכורה. את התוכנית הגנוזה ביימה נעמי פולני, כמיטב המסורת של ה"תרנגולים", שזכתה להצלחה גדולה בתחילת העשור.
שנות השמונים – התחדשות
על פי החלטת הרמטכ"ל רפאל איתן, פורקו בשנת 1978 כל הלהקות הצבאיות, בהן להקת הנח"ל. הלהקה חזרה לפעול ב-1985, כשהוחלט בצה"ל להחזיר את הלהקות במתכונת מלאה. משנות התשעים ואילך, לא הצליחה הלהקה לבלוט בשירים חדשים, ורוב הופעותיה התבססו על עיבודים לשירים של זמרים מוכרים.
שנות השישים המוקדמות
ב-1963 העלתה הלהקה את התוכנית המצליחה שמש במדבר, שבה הוצג הדור החדש של חברי הלהקה. לפני מלחמת ששת הימים עלתה תוכניתה ה-20 של הלהקה, הנח"לאים באים הנח"לאים באים, אשר נמשכה גם לאחר המלחמה. יאיר רוזנבלום היה אחראי על העיבודים וההדרכה המוזיקלית, דני ליטאי עזר לו בחרוזים והעמדת הפזמונים, ויוסי בנאי, בוגר הלהקה, היה אחראי על בימוי המערכונים.
שנות השבעים המאוחרות
בשנת 1974 הועלתה תוכנית נוספת ללהקת הנח"ל, סיפורה של להקה (תוכנית 24) שסיפרה את תולדותיה של הלהקה וחגגה יובל להקמת הנח"ל. להקת הנח"ל המשיכה להופיע עד שנת 1978, ולהעלות תוכניות שהתבססו בעיקר על להיטי הלהקה משנות החמישים והשישים. ההופעה האחרונה של להקת הנח"ל התקיימה ב-29 באוקטובר 1978 בבית הצנחן.
Der empfngername masterarbeit controlling pdf musste vom computernamen getrennt werden und trotzdem in einer zeichenkette verbunden sein