גלעד לחללי הנח"ל - דף חלל
ex_img

סמל ראשון

רפאל בללטי

תאריך הנפילה  כ"ח שבט תשנ"ז

04.02.1997

בגיל  20

מנוחה אחרונה בבית העלמין

מגדל העמק (צבאי)

אזור: חלקה: 1 שורה: 2 קבר : 7

 

סיפור החיים של סמל ראשון רפאל בללטי

514817

בללטי, רפי (רפאל)

בן אתי ומכלוף. נולד ביום כ"א בחשוון תשל"ז (14.11.1976) במגדל העמק. רפי היה הבן הבכור להוריו, ואחריו נולדו למשפחה עוד שני בנים - ניר וליעד ובת - רינה. רפי היה ילד שובב, כזה שאינו יושב בשקט אף רגע קט, אבל לצד שובבותו היה לו "ראש גדול", ואת לימודיו בבית-הספר היסודי "שלום עליכם" סיים בהצלחה. הוא המשיך ללמוד בבית-הספר התיכון אורט "רוגוזין", במגמת חשמל, וגם שם היה מנהיג של קבוצת שובבים ועליזים כמוהו. רפי היה נער תמיר, גבוה ורזה. החיוך לא מש משפתותיו ואת צחוקו המתגלגל היה אפשר לשמוע עד למרחקים. אסתי כהן, מי שהיתה מרכזת השכבה שלו, זוכרת אותו כמי שהוביל אחריו חבורה רועשת של בנים: "כמעט כל יום פתחנו להם דף חדש." ורפי אמר פעם שנגמרו כבר הדפים, ובעצם ב"ספר" של החבורה הזאת יש יותר דפים מאשר בספר התנ"ך. ולמרות הכול, הצליח רפי בלימודיו, ועם כל מעשי הקונדס שלו, הוא היה בעל נשמה טובה. הוא היה בן מסור להוריו ואח אוהב ונאמן לאחיו. רפי גדל והתחנך על אהבת האדם ועל אהבת המולדת. הוא הרבה לטייל ברחבי הארץ עם משפחתו, וכל רגע פנוי נוצל כדי לבלות בחיק הטבע. לא היתה מערה בארץ, מפל או שביל, שרפי לא הכיר.

בסוף מרס 1995 התגייס רפי לצה"ל, וכבן לאיש צבא הקבע, המשרת בגולני כעשרים ושלוש שנה, היה לו ברור שגם הוא ישרת בחיל קרבי. רפי התנדב לשרת בפלוגת הנדסה של חטיבת הנח"ל ומונה לתפקיד המאגיסט של היחידה. הוא מילא את תפקידו על הצד הטוב ביותר. מפקדיו תיארו אותו כלוחם אמיץ, כמי שרץ קדימה ומסתער עם המאג שבידיו. כבר בראשית דרכו בצה"ל הפגין רפי מוטיבציה גבוהה ושימש דוגמה ומופת לכל חבריו. בשעת הצורך תפס פיקוד על צוות והוביל אותו קדימה. הוא רצה להיות קצין, אבל הגורל רצה אחרת.

בערב של יום כ"ח בשבט תשנ"ז (4.2.1997) אירע אסון המסוקים, כששני מסוקי יסעור התנגשו מעל מושב שאר ישוב. שבעים ושלושה הלוחמים, שעשו את דרכם לפעילות מבצעית בלבנון, נהרגו. ביניהם היה גם רפי. בן עשרים היה בנופלו. הוא הובא למנוחת עולמים בחלקה הצבאית של בית העלמין במגדל העמק. השאיר אחריו הורים, שני אחים ואחות. לאחר מותו הועלה רפי לדרגת סמל ראשון.

משפחתו של רפי תרמה ספרייה תורנית וספר תורה שנכתב לזכרו, לבית הכנסת "נחלת הבנים" שבמגדל העמק. ביום השנה למותו נערך במגדל העמק "מירוץ הצדעה לרפי", בו השתתפו עשרות מתלמידי בית-הספר התיכון "רוגוזין" וחברים מפלוגות הנח"ל וגולני. גן הנצחה לזכר רפי, הוקם בשכונת "נוף העמק". ביום חנוכת הגן התכנסו בני משפחה וחברים שהביעו את הגעגועים העזים המלווים אותם מיום פרידתם מרפי. כתב אחד החברים: "כדרך הטבע, הזמן מרכך מעט את עוצמת הכאב, ... אבל ככל שעובר הזמן הולכת ומתעצמת הרגשת הגעגוע."

חגית, מי שהיתה חברתו במשך כעשר שנים, הביעה את כאבה: "שמו חרוט אצלי בלב, / החיסרון הזה ממלא אותי כאב. / הוא הלך בדרך שממנה לא שב, / ילד, נער, איש - שאת החיים מאוד אהב. / איך ייתכן שכבתה כל שמחת החיים? /! אני בוכה ומרגישה חסרת אונים. / אתה היית סוד כוחי ונחמת נשמתי, / לו רק יכולת לחזור אליי, אהובי!"

מגירת החלל באתר האנדרטה

באתר האנדרטה להנצחת חללי הנח"ל קיים חדר הנצחה ובו מוקדשת לכל חלל מגירה.

לתוך מגירה זו יכול כל מבקר באנדרטה לרשום או להשאיר מזכרת לזיכרו.

גלריית תמונות

מקום זה מיועד לתמונות שהמשפחה והחברים יעבירו לאתר העמותה

חברים ומשפחה מספרים

העלאת חומרים דיגיטלים מטעם המשפחה והחברים מתבצע דרך צור קשר

דילוג לתוכן