רב טוראי
גיא נתנאל
תאריך הנפילה ה' כסלו תשמ"ח
25.11.1987
בגיל 19
מנוחה אחרונה בבית העלמין
הר הרצל (צבאי)
אזור: ד חלקה: 10 שורה: 5 קבר : 8
סיפור החיים של רב טוראי גיא נתנאל
511642
נתנאל, גיא
בן אמירה ושלום. נולד ביום כ"ג בחשוון תשכ"ט (14.11.1968) בירושלים. בן בכור למשפחה בת ארבעה בנים. שנות ילדותו ונערותו עברו עליו בקרית יובל בירושלים. גיא החל את לימודיו בבית-הספר היסודי 'אגרון', המשיך בחטיבת-הביניים בבית-הספר 'ליידי דייויס' במגמת אלקטרוניקה וסיים את לימודיו התיכוניים בבית-הספר התיכון 'מכלל' במגמה הריאלית.
גיא הרבה לטייל בארץ, אהב את הנופים ואת המרחבים. השתתף בטיולי ג'יפים ובטיולי אופנועים וכך הצליח להגיע לכל מקום שאהב. לפעילויות חברה הקדיש את רוב זמנו הפנוי. כילד צעיר היה חניך בתנועת הצופים בשבט 'היובל', וכשבגר עסק בהדרכה. אירגן את מפעלי התנועה והיה חבר בהנהגה האזורית של תנועת הצופים. כמו-כן אהב לעסוק בפעלולי אלקטרוניקה. גיא התנדב באופן קבוע במשמר האזרחי, ובסופי שבוע עשה תורנויות בהתנדבות במד"א ירושלים. היה חבר בגרעין הנח"ל 'יתיר' ובמסגרת זו בחר לצאת לשירותו בצה"ל.
בתחילת חודש ינואר 1987 גויס גיא לשירות חובה בצה"ל. הוא הוצב לחי"ר ויצא לטירונות במסגרת חטיבת הנח"ל. בתום טירונות ארוכה וקשה יצא לקורס קשרי חי"ר ובהמשך מסלולו הקרבי היה מיועד לצאת לקורס מ"כים חי"ר. בתום הכשרתו הבסיסית כחייל חי"ר יצא לפעילויות שונות על גבול הצפון.
ביום ה' בכסלו תשמ"ח (25.11.1987) נפל גיא בקרב בצפון, עת נפגע בליל הגלשונים מיריות מחבל שהגיע בגלשן מלבנון ופרץ אל מפקדת החטיבה. עם הישמע הירי פעל גיא במהירות. הוא הצטייד בנשקו האישי, בחגור ובקפלסט, יצא מפתח האוהל, דרך את נשקו והתייצב מול המחבל. אחד החיילים השיב אש, אך המחבל חמק ופגע בהם מטווח קצר. גיא וחמישה חיילים נוספים נפלו בקרב זה, ועשרה אחרים נפצעו. גיא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים.
הותיר אחריו הורים, ושלושה אחים - ניר, פלג, ועמק.
במכתב תנחומים למשפחה השכולה כתב שר הביטחון דאז, יצחק רבין: "גיא היה חבר נפלא, הרוח החיה ביחידתו... אהב את הארץ ובעיקר את ירושלים. אהב לצייר ותמיד דאג לחבריו..." לאחר נפילתו הועלה גיא לדרגת רב"ט.
ארגון הסטודנטים היהודיים ברומא נטע לזכרו עץ ביער הקרן הקיימת לישראל. עצים נוספים ניטעו לזכרו של גיא על-ידי ד"ר ס.ט. ווסטרמן מארצות-הברית. ביום השנה הראשון חנכו המשפחות השכולות ופיקוד הנח"ל גלעד לזכר הבנים שנפלו בקרב. הגלעד הוקם במקום האירוע, בסיוע קיבוץ כפר גלעדי. חבריו בתנועת הצופים הקימו לזכרו מסלעה בה חרוט שמו של גיא. המסלעה צמודה למבנה השבט, שם היה גיא דמות פעילה ומרכזית. שבט 'היובל' מקיים מדי שנה לזכרו של גיא "תחרות צופית" בהקמת מאהל ומתקני ספורט. בני המשפחה מלווים מפעל הנצחה זה ומעניקים את הגביע לקבוצה המנצחת. הוריו של גיא הנציחו זכרו בתרומה לבית-הכנסת בקרית היובל בירושלים.
מגירת החלל באתר האנדרטה
באתר האנדרטה להנצחת חללי הנח"ל קיים חדר הנצחה ובו מוקדשת לכל חלל מגירה.
לתוך מגירה זו יכול כל מבקר באנדרטה לרשום או להשאיר מזכרת לזיכרו.
גלריית תמונות
מקום זה מיועד לתמונות שהמשפחה והחברים יעבירו לאתר העמותה
חברים ומשפחה מספרים
העלאת חומרים דיגיטלים מטעם המשפחה והחברים מתבצע דרך צור קשר