גלעד לחללי הנח"ל - דף חלל
ex_img

סגן

עמיר וייס

תאריך הנפילה  ד' תשרי תשל"ה

20.09.1974

בגיל  20

מנוחה אחרונה בבית העלמין

הר הרצל (צבאי)

אזור: ב חלקה: 11 שורה: 25 קבר : 8

 

סיפור החיים של סגן עמיר וייס

96483

וייס, עמיר

בן משה ותמר. נולד ביום י' באב תש"ד (8.8.1954) בירושלים. למד בבית-הספר היסודי 'בית-הילד' שבמקום, המשיך וסיים את לימודיו בבית-הספר התיכון שליד האוניברסיטה העברית בירושלים במגמה מוגברת, ריאלית-הומנית, ונודע כתלמיד מוכשר. הוא גילה התעניינות והבנה רבה במקצועות הריאליים, ובייחוד במתימטיקה. כשהיה בן עשר הצטרף לתנועת 'הנוער העובד' וברבות הימים יסד יחד עם חבריו בתנועה את גרעין הנח"ל "צאלה" שהתקשר עם קיבוץ יטבתה. היה ספורטאי פעיל, והצטיין בשחייה ובכדור-מים. שעות רבות הקדיש לשחייה, וכבר בגיל צעיר השתתף במשחה הכנרת ובתחרויות שחייה לנוער. כשהיה בן 15 שנים, הצטרף לקבוצת אס"א-נוער בכדור-מים, והיה שחקן פעיל בקבוצה עד גיוסו לצה"ל. גם אחרי גיוסו לצה"ל המשיך לשמור על קשר עם הקבוצה. תעודות ומדליות רבות מעידות על הישגיו הספורטיביים.

עמיר גויס לצה"ל באוגוסט 1972 והתנדב לנח"ל. חצי שנה שירת במשק יטבתה במסגרת השל"ת. לאחר שסיים את הטירונות, כחניך מחלקתי מצטיין, נשלח לקורס-מ"כים, ואותו סיים כחניך פלוגתי מצטיין. במלחמת יום-הכיפורים נלחם עם פלוגתו בסיני באזור בלוזה. אחרי המלחמה חזר לבסיסו בכרמיאל בתפקיד של מ"כ בקורס מ"כים. כעבור זמן נשלח לקורס קצינים ולקורס השלמה לקציני-חבלה. עם סיום הקורס הוצב בבסיסו בכרמיאל כמ"מ בקורס מ"כים של עתודאים.

בראשית ספטמבר 1974, יצא עמיר עם מחלקתו למרדף אחרי חולית-מחבלים, שניסתה להגיע למעלות ולבצע פיגוע. ליד הכפר פאסוטה נתקלה המחלקה בחולית-המחבלים, ובקרב פנים אל פנים הצליחה להשמיד שני מחבלים ולשבות את השלישי. בקרב זה נפצע עמיר אנושות, וכעבור 17 ימים, ביום ד' בתשרי תשל"ה (20.9.1974) מת מפצעיו. הובא למנוחת- עולמים בבית-הקברות הצבאי בהר-הרצל שבירושלים. השאיר אחריו הורים, שני אחים ואחות. לאחר מותו הועלה לדרגת סגן, כאות הערכה על פעילותו בצה"ל.

"חורשת השלושה" - לזכרו ולזכר שני דודניו שנפלו במערכות ישראל - ניטעה ביער המגינים של הקרן הקיימת לישראל, ליד מושב בקוע שבפרוזדור ירושלים. הכיכר המרכזית במעלות נקראה "כיכר השלושה" על שמו של עמיר ועל שם שני חייליו מהמחלקה, שנפלו בקרב יחד עמו. מפעל הנצחה נוסף הוא "פינת ברידג' ע"ש עמיר" בביה"ס התיכון שליד האוניברסיטה העברית בירושלים, שהוקמה ביזמת משפחתו ובעזרתה של הנהלת בית-הספר. במקום זה מתקיימים משחקי הברידג' השבועיים של תלמידי התיכון, ותחרויות גמר בסוף השנה. אגודות הספורט, שעמיר היה פעיל בהן - ימק"א ואס"א ירושלים - מקיימות מדי שנה את "מפעל עמיר" - תחרויות שחייה וכדור-מים לנוער לזכרו. ועד שכונת בית הכרם הוציא חוברת לזכר הבנים תושבי השכונה שנפלו במלחמות ישראל ובחוברת זו הוקדש עמוד לזכרו של עמיר.

מגירת החלל באתר האנדרטה

באתר האנדרטה להנצחת חללי הנח"ל קיים חדר הנצחה ובו מוקדשת לכל חלל מגירה.

לתוך מגירה זו יכול כל מבקר באנדרטה לרשום או להשאיר מזכרת לזיכרו.

גלריית תמונות

מקום זה מיועד לתמונות שהמשפחה והחברים יעבירו לאתר העמותה

חברים ומשפחה מספרים

העלאת חומרים דיגיטלים מטעם המשפחה והחברים מתבצע דרך צור קשר

דילוג לתוכן